- Vesti -

Džordž Buš piše knjigu o svom ocu

Osim što se bavi slikarstvom, Džordž Buš piše i knjige.

Izvor: Tanjug
Podeli

Bivši američki predsednik napisao je "ličnu biografiju" svog oca, Džordža Buša starijeg, takođe nekadašnjeg predsednika SAD, saopštila je izdavačka kuća Kraun, precizirajući da će knjiga biti objavljena 11. novembra, na dan američkih veterana.

Džordž Herbert Voker Buš je bio 41. američki predsednik, od 1989. do 1993. Tokom Drugog svetskog rata odlikovan je kao mornarički pilot.

"Džordž H.V. Buš je veliki državnik i fantastičan otac", izjavio je Buš mlađi koji je predsedničku funkciju obavljao u dva mandata, od 2001. do 2009.

"Uživao sam pišući o njegovom životu i nadam se da će se knjiga dopasti čitaocima", naveo je on.

Njegov izdavač je saopštio da će, uporedo sa klasičnim, biti objavljeno i audio izdanje knjige.

Kraun je najavio Bušovu biografiju, čije će prvo izdanje biti štampano u milion primeraka, kao istorijski događaj.

"Ovo je prvi put da jedan američki predsednik piše o životu svog oca, takođe predsednika, na osnovu svog viđenja i svojim rečima", ističe se u saopštenju izdavača.

Knjiga, opisana kao "jedinstvena i intimna biografija", obuhvata ceo život Buša starijeg, uključujući i godine koje je proveo kao vojnik tokom Drugog svetskog rata na Pacifiku, njegov rad u naftnom biznisu u Teksasu i političkom usponu, od ulaska u Kongres, preko preuzimanja rukovodeće uloge u CIA do mandata u Beloj kući.

strana 1 od 144 idi na stranu