Filip Čukanović - novo lice TV B92

Nakon prolećnog pojačanja informativne redakcije i dolaska Senke Vlatković Odavić, Uroša Pipera i Nenada Nešića, ovo leto donelo je još jedan transfer na B92. Mladi Filip Čukanović koji se za vreme poplava istakao u izveštavanju sa terena, sa zadovoljstvom se od 16. juna pridružuje jednoj od najuticajnijih informativnih redakcija u zemlji.

Život

Izvor: B92

Subota, 14.06.2014.

10:35

Default images

“Posle 6 godina rada na jednoj televiziji bila mi je potrebna promena. Želja za radom u jednoj od najrespektabilnijih redakcija na ovim prostorima, konstantnim usavršavanjem i novim izazovima rezultirala je dolaskom na TV B92”, o svom transferu kaže dvadesetčetvorogodišnji novinar Filip Čukanović.

“Radiću kao ‘news reporter’, verujem da će doći vreme i da se oprobam u formi intervjua, a nadam se i da ću putovati i izveštavati sa najvažnijih događaja u regionu i svetu”, kaže Čukanović. Na pitanje šta će novo doneti redakciji informative B92, odgovara: “U redakciju donosim mladost i čini mi se neku novu energiju. TV B92 je prepoznatljiva po reporterima sa lica mesta, te sam srećan što postajem deo tog tima. Veliki izazov mi je drugačiji pristup poslu i novinarstvu uopšte, po čemu je kuća u koju dolazim prepoznatljiva.”

Na pitanje čemu se najviše raduje u budućem radu Filip Čukanović odgovara: “Ovo je nova etapa u mojoj karijeri ali i životu. Raduje me rad sa vrsnim profesionalcima, to što ću moći dosta da naučim od svih njih ali i promena pogleda na svet novinarstva. Istraživačko novinarstvo takođe će mi prijati”.

Filip Čukanović: Biografija

Filip Čukanović, rođen je u Kraljevu 16. oktobra 1990. U novinarski svet zakoračio je sa 17 godina, vrlo lako i namerno.

Na samom početku radio je kao novinar dečije emisije “City kids” i na sinhronizaciji crtanih filmova. Sa nepunih 18 počinje da vodi jednočasovnu emisiju “Nedeljno popodne” na radio Pingvinu. Tu ostaje do aprila 2010. kada se priključuje timu jutarnjeg programa RTV Pink na čelu sa Srđanom Predojevićem i Jovanom Janković.

Tada zapravo počinje njegova novinarska karijera na televiziji. Kao reporter uživo se uključivao sa najrazličitijih mesta i događaja. U Egiptu, Tunisu, Turskoj producirao je i pravio priče o životima ljudi i trenutnoj situaciji na tim područjima.

Od 2013. radio je isključivo kao novinar Nacionalnog Dnevnika, gde su uključenja uživo postala njegova “uža specijalnost”. Izveštavao je sa najznačajnijih političkih događaja, izbora, istraživao i pravio priče o društvenim fenomenima.

Filip Čukanović je i veliki ljubitelj sporta, zbog čega je krajem 2009. radio (volontirao) u dnevnom listu Sport prateći tenis, što je kasnije nastavio i kroz svoju televizijsku karijeru. U tom domenu – najdraži intervju mu je sa legendarnim Maratom Safinom.

Takođe, zainteresovan je za rad iza kamere, pa je tokom 2013. radio kao “skaut menadžer” prvog regionalnog serijala X factor Adria, za produkciju MBK. To iskustvo, i rad sa stručnajcima iz inostranstva na jednom od produkciono najzahtevnijih projekata su ga, kako kaže, naučili mnogo čemu.

Govori engleski jezik i student je Fakulteta za kulturu i medije. Studiranje je, zbog posla, na pauzi ali ne i učenje. Svakodnevno mnogo čita i istražuje, voli rad u timu i uvek je spreman na kompromis zarad boljeg prozivoda.

Od 16. juna 2014. postao je deo tima informativne redakcije B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: