Svi putevi jednog Francuza vode u Srbiju

Za vreme Prvog svetskog rata i kasnije Srbi su imali Arčibalda Rajsa da ih savetuje i opominje, a u novijoj istoriji imaju Francuza Arnoa Gujona, koji je poznat po dobrim delima na Kosovu. Gujon iskreno veruje u Srbiju.

Život

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

13:43

Default images

Arno Gujon često ne može ni da nabroji sve razloge zbog kojih obožava našu zemlju i njen narod. Kaže da je njegov put ka Srbiji duga priča solidarnosti prema našem narodu kojem pomaže već 10 godina. To je put ljubavi prema zemlji, znanju istorije, kulture i sprskog jezika. Ipak, jedna Ivana ga je navela da živi među Srbima – njegova supruga.

On kaže da tokom ovih deset godina života u Srbiji ni u jednom trenutku nije izgubio veru u naš narod posebno ne sada kada nas je zadesila prirodna katastrofa.

“Još više sam motivisan da pomognem kada vidim kako se mladi ljudi u Srbiji ponašaju junački, angažuju i solidarišu s žrtvama poplave. Bili smo u jednom pod prihvatilišta gde smo videli veliku tugu, a pored toga i veliku pozitivnu energiju. Srbi su pokazali da su veliki narod, složni i solidarni, a to je najlepša slika koju su mogli da pošalju svetu”, kaže on za Bulevar B92.

Inače, Arno vodi humanitarnu organizaciju Solidarnost za Kosovo, koja je u periodu od 10 godina organizovala 30 konvoja humanitarne pomoći za Srbe na Kosovu i Metohiji. Ovoga puta njegova organizacija odmah je krenula u akciju i sakupila pomoć od 570 hiljada dinara u novcu, kao i robi namenjenoj najmlađima.

Kako kaže, to je samo prvi deo pomoći budući da su dobrovoljci u Francuskoj skupili 18 tona konzervirane hrane koja će za Srbiju krenuti ove nedelje.

Pogledajte njegovo gostovanje u emisiji “Bulevar dobrih želja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: