Muškarci vole žene s manje šminke?

Novo istraživanje, koje je objavljeno u Žurnalu eksperimentalne psihologije, zaključilo je da je percepcija muškaraca i žena različita po pitanju toga šta je atraktivno.

Život

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

13:24

Default images

Muškarcima su žene privlačnije kada imaju na sebi manje šminke, piše Tajm.

Naime, kada žene odluče da stave malo više šminke, zarad jače privlačnosti, muškarce to odbije i njihovu pojavu smatraju manje atraktivnom.

Istraživači sa Bagor i Aberdin univerziteta dali su ženama, njih 44, različite tipove podloge, rumenilo, karmin i maskaru i rekli im da se našminkaju kao za večernji izlazak.

Žene su fotografisane pre i posle šminkanja, ali i u procesu šminkanja. Potom su fotografije pokazane muškarcima kojima je rečeno da izaberu fotografiju u kojoj je žena privlačnija.

Žene su izabrale fotografije na kojima druge žene na sebi imaju više šminke, dok su muškarci izabrali fotografije žena sa manje šminke.

Zaključak istraživača je da žene stavljaju više šminke zato što njihova percepcija lepote nije realna.

"Studija pokazuje da se žene `ulepšavaju` kozmetikom misleći da su privlačnije, a zapravo to nije istina. Ove pretpostavke su bazirane na pogređnoj ideji i velikim očekivanjima od žene a manjim od muškarca", kažu autori studije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: