- Vesti -

Umro najstariji muškarac na svetu

Italijan Arturo Likata, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svetu, preminuo je u 112. godini, saopštila je danas Gerontološka istraživačka grupa.

Izvor: Tanjug
Podeli

Likata je rođen 2. maja 1902. na Sicijili, a umro je 24. aprila u Eni, na ovom južnom italijanskom ostrvu. Imao je četvoro braće i dve sestre kao i sedmoro dece.

Likata je zvanično proglašen najstarijim muškarcem na svetu 13. septembra 2013, što znači da je njegova "vladavina" trajala 223 dana.

Njegovom smrću, najstariji muškarac na svetu postao je Aleksander Imič, rođen 4. februara 1903. u Čestohovi, na jugu Poljske.

Imič ima 111 godina i 80 dana i živi u Njujorku. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija žena je Japanka Misao Okava, koja je prošlog meseca proslavila 116. rođendan.

Vesti

Šta Severna Koreja gleda na jutjubu?

Omiljena zabava svetskih medija u poslednje vreme je otkrivanje detalja o životu u Severnoj Koreji, jednoj od najizolovanijih zemalja današnjice. Bilo je samo pitanje trenutka kada će se neko okrenuti jutjubu i proveriti šta Korejci tamonajviše gledaju?

Vesti sreda 30.04. 19:01 Komentara: 59
strana 1 od 154 idi na stranu