Ivan Tomić - glumac u ulozi voditelja Bulevara B92

Iako najmlađi po stažu u Bulevaru B92, sa kojim se družite već šest meseci, on je po godinama naš najstariji član, čiji će zadatak biti da od ponedeljka 24. marta, unese i malo ozbiljnosti u emisiju.

Život

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

10:10

Default images

Njemu ćete verovati i njega ćete voleti (možda je tako i pametnije, jer je trenirao streljaštvo i boks).

Ume i da žonglira, mada ne znamo kako ćemo od toga imati koristi... Još jedan glumac za voditeljskim pultom koji će dokazati da to ne mora da bude loša ideja! On neće biti samo još jedan voditelj Bulevara B92, već osoba zbog koje ćete biti uz B92 u 23:00.

Uskoro, tri dana nedeljno sa vama u Bulevaru B92 I Ivan Tomić!

TV B92, od ponedeljka 24. marta 2014. u 23.00h.
Ko je Ivan Tomić?

Ivan Tomić je rođen 20.10.1972. u Kragujevcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Sa sedam godina pregrizao je jezik tokom vožnje bicikla. Nakon ušivanja koristio je slamčicu desetak dana, a kako kaže, nakon što su mu skinuli konce, pojeo je najukusniju pitu sa sirom u životu. Trenirao je streljaštvo u klubu koji je odgajao olimpijce. Preciznost pri gađanju donosila mu je nagradne dane u vojsci. Danas voli da koristi „nerf“ i da se takmiči sa osnovcima.

Imao je burnu adolescenciju, tako da je u sedamnaestoj shvatio kako želi da se bavi umetnošću. Prva ljubav mu je bila fotografija. Zatim se odlučio za drugu stranu objektiva. Glumom je počeo da se bavi u rodnom gradu, u Dramskom studiju Doma omladine. Od ljudi koji su tamo radili dobio je neprocenjivu podršku, tako da povremeno tamo odlazi i drži radionice glume tinejdžerima.

U Beogradu, u koji se preselio crne 1993, završio je Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića.

Diplomirao je u Beogradskom dramskom pozorištu 1998. godine, predstavom “Ubica”, a u ovoj instituciji kulture je I nastavio svoj glumački rad I 2004. angažovan je kao stalni član BDP-a.

Ostvario je veliki broj uloga na radiju, filmu, televiziji i u pozorištu, od kojih su najznačajnije: Stratimir u filmu "Ringeraja” Đorđa Milosavljevića, Milovana u filmu “Volim te najviše na svetu”, Predraga Velinovića, a u pozorištu je briljirao kao D’Artanjan u “Tri musketara”, Aleksandra Dime; Joje u “Laku noć, deco”, Dušana Radovića; Bilba Baginsa u “Hobitu”, Džona Ronalda Ruela Tolkina; Andrea Sartija u “Galileo Galilej”, Bertolda Brehta; Melhiora Gabora u mjuziklu “Buđenje proleća”, Franka Vedekinda; Trgovca u “Trgovini Tomasa Ostermajera”; Tupolskog u “Jastuku”, Martina Makdone; Buleta u “Ne igraj na Engleze”, Vladimira Đurđevića; Frenka Aslija u “Elingu”, Sajmona Benta.

Ivan Tomić je snimao i radio drame u Radio Beogradu, autor je nekoliko kratkih igranih filmova. Jedan je od osnivača trupe „Torpedo“.

Tečno govori engleski. NLP je Buissines practicioner.

Voli sport, bavi se jogom, plivanjem i ronjenjem. Rekreativno trenira stoni tenis i boks. Može da proizvede overtone. Ume da žonglira. Hobi mu je čitanje.

Oženjen je i otac je Eve i Vida, osnovaca. Voli da im priča strašne priče.

Radoznao je. Neki put previše, tako da ga, pored glume, zanima i podučavanje dece (kroz glumačke radionice), podučavanje javnom nastupu, psihologija, uzgoj industrijske konoplje, izgradnja eko-kuća i korišćenje obnovljivih izvora energije, ali I savremeni načini obrazovanja, kao onlajn kursevi.

Radoznalost i želja da više učestvuje u procesu stvaranja ga je odvela stendap komediji, scenskoj formi malo zastupljenoj kod nas, koja pored glume zahteva pisanje i pripremu materijala. Njegova komedija „Čiča Tomićeva koliba“ govori o ženi, deci, kreditu, o sličnostima između nahovanja crtaća i Haškog tribunala, o filmu, o levorukim Romima i o drugom.

Zapisao je dvadeset stvari koje želi da ostvari u životu i ostvaruje ih. Polako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: