Ovako izgleda pravo lice dobrote (FOTO)

Turistima koji se s njim slučajno susretnu, Dobri Dobrev (99) možda izgleda kao običan prosjak koji zavisi od dobrote prolaznika.

Život

Izvor: Huffington Post

Petak, 28.02.2014.

18:48

Default images

Međutim, stanovnici Sofije u Bugarskoj ga poznaju mnogo bolje.

Štaviše, ovde je on poznat i kao “svetac”.

Ovaj čovek gotovo je u potpunosti izgubio sluh tokom Drugog svetskog rata. Živi više od 30 kilometara od Sofije, a tu razdaljinu je svojevremeno prelazio peške, ali sada se oslanja na autobus. Svakog dana on moli prolaznike za novac, ali za sebe ne zadrži ni cent.

Ovaj velikodušni čovek živi od svoje mesečne penzije od oko 80 evra, a sve što skupi na ulici daje u dobrotvorne svrhe – crkvama i sirotištima. Do danas je taj iznos dostigao više od 40.000 evra.

„Dobra volja je ispravna i istinita. Sve je u dobroj volji dobro. Ne smemo lagati, krasti ili činiti preljubu. Moramo se međusobno voleti kako i Bog voli nas“, rekao je on u filmu „Mite“ snimljenom 2000.
saintdobry.com
.
saintdobry.com
.
saintdobry.com
.
saintdobry.com
.
saintdobry.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: