Proveli su nedelju dana bez neta - da li su preživeli?

Agencija Mother London napravila je zabavan eksperiment. Petoro ljudi pristalo je da učestvuje u njihovom projektu i provede nedelju dana bez interneta, piše Mental Floss.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 09.02.2014.

22:36

Default images

Nedelju dana nisu smeli da koriste svoje telefone, pregledaju elektronsku poštu, Tviter, Fejsbuk... Većina njih ima posao koji zahteva korišćenje interneta zbog čega je eksperiment bio još veći izazov, ali ne i nemoguć.

Učesnici su opisali svoje internet navike - paljenje kompjutera je prvo što učine kada se ujutro probude ili pre odlaska na spavanje.

"Internet koristim više nego što želim", priznao je Džejms Braun, a tinejdžerka Sofi rekla je kako se većina njenog društvenog života odigrava na društvenim mrežama.

"Ne znam kako ću izdržati bez Fejsbuka i proveravanja toga šta se događa, imam osećaj kao da će mi nešto faliti", rekla je Sofi pre eksperimenta.

Na Vimeu je objavljen i kratki dokumentarac o eksperimentu. Pogledajte kako su se učesnici snašli bez interneta i kako su preživljavali svoje krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: