"Samo pileći mozgovi ne veruju u klimatske promene"

Princ Čarls nazvao je "pilećim mozgovima" one koji negiraju klimatske promene jer zanemaruju ubedljive naučne dokaze o tome.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 31.01.2014.

22:30

Default images

Britanski prestolonaslednik, borac za zaštitu životne sredine, rekao je da "moćna grupa nevernika" u globalno zagrevanje i klimatske promene "zastrašuje" svoje protivnike koji smatraju da se klima menja pod štetnim uticajem aktivnosti čoveka.

Princ Čarls je to rekao na dodeli nagrada mladim preduzetnicima u Bakingemskoj palati gde su bili i stučnjaci za održiv razvoj, privrednici i političari.

On je iskoristio ovaj događaj da optuži skeptike da izvrću naučne dokaze o klimatskim promenama da bi ih iskoristili u svoju korist.

"Začuđujuće je da u savremenom svetu toliko slepo verujemo u nauku i tehnologiju i prihvatamo ono što nam nauka govori o svemu - ali ne i kada je reč o klimatskim promenama", ukazao je on.

Princ je zahvalio mladim preduzetnicima zbog "dalekovidosti i uverenja u ono za šta znaju da se događa, i što, ignorišući pileće mozgove, čine što praktično mogu da bi pomogli", kazao je britanski prestolonaslednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: