- Vesti -

Naučnici traže vremenske putnike - na internetu?

Ideja o putovanju kroz vreme predstavlja jednu od omiljenih ljudskih fascinacija. I dok fizičari nastavljaju da istražuju teoriju koja stoji iza putovanja kroz vreme, niko nije jednostavno jasno pitao: Hej, da li ovde ima nekog ko je iz budućnosti?

Huffington Post
Podeli

Istraživači sa Tehnološkog univerziteta u Mičigenu rešili su da učine upravo to koristeći internet kao svoj megafon.

Oni su istraživail internet u potrazi za porukama koje bi mogle da budu delo osoba koje putuju kroz vreme. Nažalost, nisu uspeli da ih nađu – ali i dalje planiraju da nastave sa svojim istraživanjem.

Tim je pratio internet pretraživače, socijalne medije i popularne internet sajtove u potrazi za referencama koje bi ih dovele do informacija koje bi samo neko ko putuje kroz vreme mogao da ima ili zna.

Oni su tražili dva specifična termina: Kometu ISON i papu Franju. Istraživači su mislili da, pošto je kometa tek nedavno otkrivena i uvrštena u stručne pojmove a papa je takođe nedavno izabran, svako njihovo ranije pominjanje bi značilo da je to učinio neko ko je video budućnost.

Sa druge strane, postoje neke mane njihovog istraživanja.

Vrlo je moguće, tvrde istraživači, da neki nama nepoznati zakon fizike čini nemogućim da ljudi iz budućnosti ostavljaju tragove svog postojanja iza sebe, ili su samo jako dobri u njihovom skrivanju.

Foto: Image courtesy of graur razvan ionu / FreeDigitalPhotos.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu