- Vesti -

Virtuelna devojčica razotkriva internet pedofile

Holandski istraživači kažu da je više od 1.000 muškaraca širom sveta stupilo u kontakt s desetogodišnjom “devojčicom” iz Filipina tokom 10-nedeljne istrage, a mnogi od njih su želeli da joj plate kako bi se skinula ispred veb kamere.

BBC
Podeli

Organizacija za zaštitu dečjih prava Ter dez om (Terre des Hommes) napravila je, naime, lažni profil devojčice po imenu “Slatkiš” (Sweetie) na onlajn ćaskanju, a obučeni istraživači bii su zaprepašćeni brojem onih koji su želeli da stupe u kontakt s njom.

Jedan od njih pojavu je nazvao “užasavajućom”, ali je rekao da je pravi problem činjenica da veliki broj devojčica iz zemalja u razvoju dobija pristup internetu.

Informacije prikupljene tokom istrage biće prosleđene Interpolu.

Vesti

Najveća kolekcija robota u Evropi

Navala je velika, karte rasprodate – svi žele da vide najveću kolekciju robota u Evropi. Nedavno otvoreni muzej u Madridu ih poseduje čak 140. Tu „živi“ i čuveni "R2-D2" iz „Ratova zvezda“.

Vesti subota 30.11. 17:59 Komentara: 2

Ovo zaista do sada niste videli

Koliko ste puta baš na stranicama Života pročitali ovakav ili sličan naslov? Ipak, ovoga puta u pitanju je nešto što se u Srbiji viđa tek po prvi put i što je proteklih dana nekoliko hiljada Novosađana i Beograđana ostavilo bez daha.

Vesti subota 30.11. 09:58 Komentara: 14
strana 1 od 160 idi na stranu