- Vesti -

Ovaj veš će neutralisati neugodne mirise

Britanska firma "Shreddies" je izumela posebnu liniju donjeg veša, usmerenu prvenstveno na neutralizovanje neprijatnih mirisa usled puštanja gasova.

Izvor: rts.rs
Podeli

Nema više neprijatnih mirisa iz utrobe, tvrde naučnici iz britanske firme "Shreddies". Oni su izumeli posebnu liniju donjeg veša usmerenu prvenstveno na neutralizovanje neprijatnih mirisa usled puštanja gasova, piše Dejli mejl.

Tehnologija zaslužna za efekat „otpornosti na mirise“ temelji se na sloju aktivnog ugljenika postavljenog u gaće, a isti ti principi koriste se u izradi odela otpornih na hemijsko oružje.

Ta tkanina se naziva „Zorflex“ i nalazi se samo na zadnjoj strani gaća i ima mikroporoznu strukturu.

Zahvaljujući njoj, gaće mogu da blokiraju i do 200 puta gori smrad od standardnog smrada gasova.

Donji veš "Shreddies" može da se naruči preko interneta.

Vesti

Zašto su vampiri patrolirali ovim gradom?

Zašto je vampir prešao ulicu? Zato što je želeo da se postara da mala deca mogu da pređu na drugu stranu. Međutim, ovo nije početak vica, u pitanju je policijski narednik koji je obučen u vampira kako bi promovisao bezbednost u saobraćaju za Noć veštica.

Vesti četvrtak 31.10. 19:20 Komentara: 5

Šta će ova sfera raditi na Marsu?

Ovaj mali sferični kontejner možda više liči na odbijeni prototip za nekog robota iz prošlost nego na komad vrhunske tehnologije, ali je zapravo u pitanju sredstvo kojim Evropska svemirska agencija planira da pošalje uzorke sa Marsa na Zemlju.

Vesti četvrtak 31.10. 18:15 Komentara: 3

Prizori Zemlje koji oduzimaju dah (FOTO)

Evropska svemirska agencija možda nikada nije posedovala glamur misija Apolo ili lansiranja svemirskih šatlova, ali je bez velike pompe lansirala neke od najsofisticiranijih satelita za posmatranje Zemlje na svetu.

Vesti četvrtak 31.10. 14:50 Komentara: 15
strana 1 od 159 idi na stranu