Živeti danas kao da je 1986. godina

Porodica iz Ontarija iz svojih života izbacila je mobilne telefone, računare i savremenu odeću i odlučila je da pusti "tarzanke" i živi godinu dana bez moderne tehnologije.

Život

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 09.09.2013.

09:22

Default images

Bler Mekmilan i njegova partnerka Morgan Peti, zajedno sa sinovima Trejem i Dentonom, igraju prilično detaljno razrađenu igru pretvaranja da je 1986. godina - godina u kojoj su Bleir i Morgan rođeni.

"Bez mobilnog, bez interneta, bez računara. Bila mi je želja da oblikujem sve prema domaćinstvu kako je izgledalo kad sam odrastao.Imao sam običaj da živim napolju, igram se napolju pa sam shvatio koliko su moja deca različita", ispričao je Bler, koga je na ovaj potez naterala upravo briga za decu.

"Moj dvogodišnjak oponašao nas je na telefonima i učio je da igra video igre jer to radi petogodišnjak. Petogodišnjak je počeo da povezuje ljude sa telefonima koje imaju u džepu. Na primer, došao bi mu ujak, ali on bi dobio samo kratak pozdrav, a dečak bi se u stvari družio s njegovim Ajfonom".

Iz tog razloga su zapakovali sve svoje gedžete i sodneli ih u podrum Blerovih roditelja. On kaže da njegova porodica sad normalno doručkuje i deca se sa psom igraju u dvorištu nakon škole: "Uvek smo aktivni. Pre sam ja bio kriv - opustite se. Upalite TV, crtane 24 sata i to je to".

Porodica će u prošlom vremenu živeti do aprila 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: