- Vesti -

Ovako Putin brine o Angeli Merkel...

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokazao je tokom Samita G-20 kako i te kako vodi računa o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

B92
Podeli

Putin je naime u dvorcu Peterhof pred početak predstave "Voda i muzika” u Sankt Peterburgu kao pravi domaćin pokrio nemačku kancelarku ćebetom dok su se u društvu premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona čekali da počne predstava pripremljena za goste Samita G-20 koji se održava na baltičkoj obali Rusije.

Strani mediji primećuju da je Putin kao pravi galantni gospodin ćebetom ogrnuo Angelu Mekrel. Potom su uz čaj i konjak posmatrali predstavu, a u dvorcu Peterhof su za večerom nastavili razgovore o gorućim svetskim temama.

Godišnji samit lidera najrazvijenijih zemalja sveta prvi put u toku proteklih pet godina, koliko se takav skup održava, nema za glavnu temu ekonomiju, već političku krizu u Siriji.

Svetski lideri su u dvorac Peterhof stigli iz Konstantinovskog dvorca u selu Streljna kod "severne ruske prestonice" u dva autobusa, izveštavaju agencije.

Dvorac koji je koristila porodica Romanovih izgrađen je početkom 18. veka, a palata je služila kao carska rezidencija do Oktobarske revolucije.

Dvorac Peterhof je jedan od najposećenijih muzeja Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 153 idi na stranu