Vesti -

Kada se nauka graniči sa fantastikom

Nauka je zaista fascinantna, a zahvaljujući internetu vrlo je lako biti svedok te činjenice. Pogledajte neke od fantastičnih naučnih eksperimenata i aparata.

Podeli

Mnoge od ovih fotografija izgledaju nestvarno i mnogi se mogu upitati da li je sve to zaista stvarno ili je rezultat fotomontaže? Budite sigurni da su u pitanju stvarni naučni eksperimenti koj se izvode širom sveta.

Fotomultiplikator cevi unutar Daya Bay neutrino detektora. U pitanju je multinacionalni projekat iz fizike čestica koji proučava neutrine.

Super-Kamiokande, veliki detektor kojim upravljaju Japan, Sjedinjene Američke Države, Korea, Kina, Poljska i Španija. Detektor se nalazi 915 metara pod zemljom u rudniku Kamioka u Japanu.

Spoljašnjost i unutrašnjost neutrinske opservatorije. Ona se nalazi na dubini većoj od kilometra u rudniku Creightion u Kanadi.

Eksperiment Boreskino nalazi se u Nacionalnoj laboratoriji Gran Sasso u Italiji i koristi se za merenje magnetnog toka neutrina i njihove dan/noć asimetrije.

Cockroft Walton generator u Fermiblabu. Na veliku žalost mnogih, on je povučen iz upotrebe.

Z mašina je najveći generator X zraka na svetu koji je dizajniran da testira materijale u brojnim ekstremnim situacijama. Nalazi se u Albukerkiju u Sandia nacionalnoj laboratoriji. Elektromagnetni pulsevi stvaraju izuzetno osvetljenje kada se prazne.

Gammaspeher, detektor gama zraka u Nacionalnoj laboratoriji Lawrence Berkeley.

Unutrašnjost nišanske komore najvećeg lasera na svetu koji se nalazi u Lawrence Livermore nacionalnoj laboratoriji.

Primarna ogledala James Webb svemirskog teleskopa u Nasinom Marshall svemirskom centru.

velika dijametralna centrifuga u Evropskom svemirskom centru za istraživanje u Holandiji.

Unutrašnjost velikog svemirskog simulatora u centru za testiranje Evropske svemirske agencije u Holandiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu