- Vesti -

Poslednji let šatla Atlantis (VIDEO)

Pogledajte snimak spejs šatla "Atlantis" koji prati njegov izlazak iz Zemljine atmosfere, a sve iz perspektive rakete koja ga nosi.

Podeli

Kamera je bila smeštena uz (sada penzionisani) svemirski brod na njegovom poslednjem putovanju u svemir u julu 2011. godine i prati ga sve dok ne napusti planetu, a zatim se graciozno vraća na Zemlju.

Osam minuta snimka, od lansiranja rakete pa sve do njenog pada u okean, sadrži stvarne zvuke putovanja, zahvaljujući filmskoj magiji i pripremama specijalnog DVD-a "Ascent: Commemorating Space Shuttle".

Atlantis je 30 godina vozio astronaute u svemir, a ostvario je 33 leta. Za to vreme je prevezao 191 astronauta, prešao 203 miliona kilometara i proveo 307 dana u svemiru.

Kamera koja je snimila putovanje bila je postavljena na jednu od Atlantisovih raketa. Rakete su sadržale čvrsto gorivo za prva dva minute leta šatla, tokom kojih on izlazi iz Zemljine atmosfere.

Na visini od 45 kilometara rakete otpadaju sa Atlantisa i počinje njihov četvorominutni pad na Zemlju. Nakon što je završen program sa spejs šatlovima ovaj snimak postao je jedno od svedočanstava nekadašnjeg Nasinog osnovnog programa. Atlantis je u junu ove godine prebačen u "Kenedijev Svemirski Centar", kao centralni eksponat i 100 miliona dolara vredna atrakcija.

Vesti

Kad Denzel Vošington obeća....

Arnold Švarceneger je jedan od glumaca koji su, između ostalog, postali prepoznatljivi zahvaljujući rečenici "Vratiću se" koju je izgovorio u "Terminatoru", ali još neki glumci imaju svoj "zaštitni znak".

Vesti sreda 31.07. 13:25 Komentara: 14

Tužio Izrael zbog razapinjanja Isusa

Jedan advokat iz Kenije podneo je tužbu Međunarodnom sudu pravde (MSP) u Hagu, u kojoj je naveo da je suđenje i razapinjanje na krst Isusa Hrista bilo nezakonito i da se država Izrael, između ostalih, mora smatrati odgovornom, prenosi izraelska štampa navode kenijskih medija.

Vesti sreda 31.07. 12:04 Komentara: 43
strana 1 od 141 idi na stranu