Ne, ovo nije naučna fantastika (VIDEO)

Iako smo naviknuti na naučno-fantastične filmske spektakle u kojima specijalni efekti dočaravaju vanzemaljske prostore, film "In Saturn’s Rings" prikazaće nam kakvo je stvarno stanje u dalekom svemiru.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 07.07.2013.

15:22

Default images

Prvi trejler za film pojavio se početkom jula i izazvao veliku pažnju ne samo ljubitelja SF kinematografije već i brojnih drugih znatiželjnika. Ono što ovaj film izdvaja od njemu sličnih jeste podatak da je najveći deo sniman u svemiru.

Naime, reditelj Stiven van Vuren odlučio je da na filmsko platno pretoči autentične snimke zabeležene u svemiru.

Još 2004. godine NASA-ina svemirska sonda "Kasini" (Cassini) približila se Saturnu i napravila neverovatne snimke površine te planete i njenih prstenova.

Van Vuren je iskoristio više od milion fotografija visokog kvaliteta za svoj film, koji može da parira bilo kom skupom holivudskom spektaklu.

Premijera je zakazana za proleće 2014, a do tada pogledajte trejler koji najavljuje "In Saturn’s Rings".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: