Upoznajte najmanju devojčicu na svetu

Petogodišnja Šarlot Garsajd iz Velike Britanije najmanja je devojčica na svetu. Naime, ona je visoka svega 68 centimetara što je malo više od prosečne visine novorođenčeta.

Život

Izvor: klix.ba

Petak, 31.05.2013.

10:34

Default images

"Ona izgleda poput porcelanske lutke, kao ona lutkica u dečjim kolicima i ljudi je uvek zovu beba Šarlot. Ali ona nije beba, ona je petogodišnje dete", kazala je majka Ema Garsajd.

Šarlot pati od poremećaja rasta, odnosno oboljenja koje se naziva patuljasti rast. Kada je rođena imala je svega 900 grama.

"Izgledala je poput zečića i bila je veoma osetljiva", kazala je njena majka za Hafington Post.

Ipak, uprkos tome što je jedva viša od kutije žitarica, malena Šarlot vodi normalan život, kao i sva ostala deca. Odlazi u školu i pohađa kurs jahanja.

"Ona je veoma radoznala. Plašila sam se da bi deca u školi mogla da je povrede, ali srećom, dobro se snalazi, a i nije krhka koliko izgleda da jeste", istakla je mama Ema.

Iako je proglašena najmanjom devojčicom na svijetu, Šarlot nije službeno upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Lekari ne mogu sa sigurnošću da potvrde hoće li i koliko još devojčica da raste. Me]utim, njena majka je sretna što je Šarlot živa i što se svakodnevno bori da vodi normalan život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: