Akcija “Dobra volja dugu stvara”

U petak 24. maja u periodu od 9 do 13 časova u OŠ “Sava Jovanović Sirogojno“ u Prizrenskoj 37 u Zemunu, Orion telekom i kompanija donatora i suorganizatora – Discovery i Knjaz Miloš organizuju akciju farbanja ograde škole zajedno sa nastavnicima i volonterima kompanije Orion telekom.

Život

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

13:50

Default images

Projekat „Stariji brat, starija sestra“ realizuje udruženje „DAJ MI RUKU“ u saradnji sa Unijom studenata socijalnog rada, udruženjem „Sociativa“ i OŠ „Sava Jovanović Sirogojno“.

Misija programa je pružanje pomoći deci ometenoj u mentalnom razvoju i ostaloj socijalno ugroženoj deci da razviju komunikacijske veštine i to kroz aktivnosti usmerene ka socijalizaciji i integraciji u društvo. Ideja kompanije Orion telekom, bila je da se uključi u pomoć deci i školi koju pohađaju, ali i da svoje zaposlene, kao izuzetno mlad kolektiv, upozna sa realnošću u kojoj svi mi živimo i ponekad pred njom zatvaramo oči.

Ovom događaju, na molbu naše kompanije, odazvala se i Ekaterina Dobreva – regionalni predstavnik Discovery kanala koja će deci uručiti poklone kompanije Discovery, kao prvoj akciji u regionu koju će ova renomirana TV kuća podržati, ali i kompanija „Knjaz Miloš“ koja će za decu i volontere donirati osveženje za ovaj događaj.

Pored farbanja ograde, „DAJ MI RUKU“ ovom prilikom organizuje i niz kreativnih radionica sa učenicima škole, ne bi li prisutni stekli malo više saznanja o potrebama i navikama dece.

Zaposleni kompanije Orion telekom, kao inicijatora ove akcije, izražavaju nadu u uspeh ove akcije, prve u nizu koje želimo da sprovedemo tokom godine. I pored našeg angažovanja i donacije, ipak, na prvom mestu želimo da se upoznamo sa decom ove osnovne škole, razumemo probleme sa kojima se susreću i generalno, u ime humanosti i koliko je u našoj moći, doprinesemo srecćnijem detinjstvu te dece. Program dešavanja za 24. maj 2013. godine
Zemun, Prizrenska 37, OŠ „Sava Jovanović Sirogojno“
Od 09 do 13 časova

Sadržaj:

1. Kratko predavanje psihologa i socijalnog radnika škole o pristupu deci ometenoj u razvoju (8:45 – 9:00)
- Stručni saradnici škole predstaviće zaposlenima kompanije „ORION telekom“ vrste ometenosti među učenicima i pristup u radu sa njima

2. Farbanje ograde OŠ “Sava Jovanović Sirogojno” (kontinuirano od 9 do 13 časova)
- Učesnici: Kompanija “ORION telekom”, nastavnici i volonteri

3. Kreativne radionice sa učenicima škole (kontinuirano od 9 do 13 časova)
- Voditelji: studenti, volonteri na projektu “Stariji brat, starija sestra”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: