"Najkul" gradonačelnik glasao kao Džedaj

Gradonačelnik Rejkjavika, glavnog grada Islanda, pokazao je da ima smisla za humor kad se obukao u Džedaj viteza i tako otišao na glasanje.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

11:57

Default images

"Najkul" gradonačelnik, Džon Gnar, se u neobičnom odelu pojavio u subotu na biralištu.

Inače, mediji su Gnara prozvali najzanimljivijim gradonačelnikom na svetu: 2009. godine, ovaj bivši roker i komičar nije imao nikakvog iskustva u politici, a u svoju stranku se priključio iz zafrkancije.

"To je bilo glasanje u znak protesta", izjavio je ovaj profesor političkih nauka na islandskom univerzitetu, nakon što je dobio izbore.

Ipak, sudeći prema portalu "News of Iceland", Gnar je na poziciji sedam meseci duže nego svi njegovi prethodnici, a javnost zabavlja oblačenjem u kostime i žensku odeću.

Kao gradonačelnik je bio u centru pažnje kada se 2010. godine pojavio na gej paradi kao transvestit, kao i kada je pod maskom Darta Vejdera iz "Ratova zvezda" i sa kapom Deda mraza u video poruci stanovnicima Rejkavika čestitao Novu godinu.

Najkul gradonačelnik dolazi u Srbiju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: