- Vesti -

Stiven Boldvin ipak neće u zatvor

Holivudska zvezda Stiven Boldvin izbegao je odlazak u zatvor nakon što je priznao da američkim vlastima nekoliko godina nije plaćao porez.

Izvor: B92
Podeli

Boldvin je priznao da državi Njujork nije platio porez za 2008, 2009. i 2010. godinu, a nagodba o priznanju je Boldvinu omogućila da ukoliko za godinu dana plati iznos od 300.000 dolara bude oslobođen krivice i izbegne odlazak u zatvor.

Ukoliko Boldvin u tom roku ne bude izmirio svoje poreske obaveze moraće da odlsuži petogodišnju zatvorsku kaznu i biće pod nadzorom nakon izlaska iz zatvora. Kompletan dug za za porez, kazne i kamate iznosi oko 400.000 dolara ali je sud zaključio da je poznati glumac već platio 100.000 dolara zaostalog duga.

Boldvin se na sudu branio time da nije nameravao da izbegne porez već da je upao u nevolje zbog toga što je verovao drugim ljudima.

"Nažalost, imao sam jako loše savetnike, advokate i ralčunovođe koji su me dovelli u ovu situaciju, i platiću ceo iznos" rekao je.

Stiven Boldvin je najmlađi od 4 brata iz poznate glumačke porodice (Alek, Vilijam, Danijel), oženjen je i ima dvoje dece, a najpoznatiji je publici po ulogama u filmovima "Poslednje skretanje za Bruklin" i "Rođen 4. jula".

Vesti

Šer preživela srčani udar

Poznata pevačica i glumica Šer, koja ima 66 godina, pretrpela je blaži srčani udar. Kako kažu njeni prijatelji uzrok su mnoge stvari - ima probleme sa snimanjem albuma, njen sin Ilajdža se bori sa drogom, a ćerka Čez sa promenom pola.

Vesti nedelja 31.03. 23:31 Komentara: 4

Svetla budućnost putovanja u svemir

Evropska svemirska agencija (ESA) i Nemački svemirski centar (DLR) imaju velike planove za narednu godinu. Iz svemira naučnici mogu da saznaju mnogo toga o Zemlji, zato se istraživanja moraju nastaviti.

Vesti nedelja 31.03. 22:43 Komentara: 1

Arktik će se uskoro zazeleneti

Arktički polarni krug najverovatnije će, tokom sledećih nekoliko decenija, naglo ozeleneti, dok će se ledene ploče na Antarktiku širiti, kao posledica globalnog zagrevanja, pokazale su dve odvojene naučne studije.

Vesti nedelja 31.03. 21:47 Komentara: 47

Današnji statusni simboli su...

iPad, kabriolet, televizor dijagonale 50 inča i čistačica nalaze se među modernim statusnim simbolima većine ljudi. Istraživači su otkrili eklektičan miks stvari koje su za 2.000 ispitanika predstavljale statusne simbole današnjice.

Vesti nedelja 31.03. 19:02 Komentara: 66

Dobro delo koje se širi svetom

Možda ne zvuči primamljivo kao „kapućino“, „espreso“ ili „late“, ali novi napitak pod nazivom „uslovna kafa“ može potpuno promeniti način na kojim posmatrate ritual ispijanja toplog napitka.

Vesti nedelja 31.03. 14:09 Komentara: 56

Uskrs - običaji i zanimljivosti

Svake godine Uskrs je prilika da se porodica okupi za prazničnim stolom, načešće tradicionalno za najbogatijim uskršnjim doručkom. Bojenje jaja i „dolazak“ uskršnjeg zeca „ostaci“ su nekih davnih verovanja, a ako ste kojim slučajem zaboravili šta simbolišu, sada je pravo vreme da se prisetite.

Vesti nedelja 31.03. 13:35 Komentara: 11
strana 1 od 128 idi na stranu