- Vesti -

Vanzemaljci spasili Ruse od katastrofe?

Meteorit koji je pao na Rusiju možda je udaren letećim objektom koji je izazvao njegovu eksploziju i raspad nad Uralom, tvrde NLO entuzijasti.

Podeli

Bizarna teorija bazirana je na analizama zamućenih snimaka meteora dok prolazi jutarnjim nebom nad Čeljabinskom.

Oni koji veruju u to da su nas posetili vanzemaljci, insistiraju da se na snimcima vidi mali “objekat” koji se sudara sa meteoritom na njegovoj putanji kroz atmosferu. To je za njih dokaz da su nas od sigurne propasti spasli “mali zeleni”, piše Siberian Times.

Meteorit je eksplodirao u atmosferi 15. februara silinom koja je jednaka aktiviranju 30 nuklearnih bombi, sličnih onima koje su pale na Hirošimu. Povređeno je 1.200 ljudi, uglavnom od rasutog stakla.

“Prvo smo verovali da je meteorit iz Čeljabinska obično kosmičko telo”, rekao je Aleksandar Komanev, koordinator Ruske NLO zajednice u Jekaterinburgu.

“Međutim, na barem tri snimka vidi se da neki objekat preseca putanju meteoritu. Tako mnogo snimaka napravljenim iz različitih uglova dovodi nas do toga da je nešto raznelo taj meteorit”.

On tvrdi da je nekoliko nedelja pre udara meteorita, više ljudi iz oblasti Urala prijavilo da je videlo NLO.

Vesti

Traži se bračni par za put na Mars

Američki multimilioner i prvi svemirski turista u svetu Denis Tito otkrio je detalje o prvoj ljudskoj misiji na crvenu planetu, koju njegova fondacija "Inspiration Mars" planira da izvede za manje od pet godina.

Vesti četvrtak 28.02. 20:07 Komentara: 29

Nova kineska svemirska misija

Sledeća kineska svemirska misija poleteće između juna i avgusta i u orbitu u eksperimentalnom brodu poneti tri kosmonauta, javili su danas državni mediji, što će predstavljati najnoviju etapu ambicioznog plana izgradnje stalne svemirske stanice.

Vesti četvrtak 28.02. 13:52 Komentara: 5
strana 1 od 116 idi na stranu