- Vesti -

Da li je u vinu zaista istina?

Istina i alkohol nikako ne idu zajedno, a posebno kada ljude pitate koliko alkohola piju, pokazalo je jedno istraživanje u Velikoj Britaniji.

Izvor: Beta
Podeli

Istraživanje je pokazalo veliku razliku između količine pića koju Britanci priznaju da su popili i količine koja se proda širom zemlje. Pokazalo da je "greška" u izjavama o konzumaciji alkohola oko 40 odsto.

To možda nije previše iznenađujuće, ali je ovo istraživanje u brojke prevelo fenomen potpuno pijanog čoveka koji tvrdi da je popio
samo čašu ili dve piva.

Vodeći istraživač Sedi Bonifejs rekla je da se u proseku nedeljno popije skoro cela flaša vina po odraslom čoveku više nego što se prizna.

Istraživači su uporedili podatke sa izjavama 14.041 osobe starije od 16 godina sa podacima o prodaji alkohola koje imaju poreske vlasti.

Ogromna razlika je otkrivena - više od 20 odsto vina koje se godišnje proda - niko nije popio. Skoro polovina piva, 45 miliona hektolitara, takođe je "nestalo" od mesta prodaje do kupaca. Čak 60 odsto u Britaniji kupljene količine žestokih pića - viskija, tekile, džina, navodno nije popijeno.

Foto: marin / freedigitalphotos.net

strana 1 od 116 idi na stranu