Seks bez obaveza ili onaj u vezi?

Seks je ipak bolji kad je deo ljubavi, pokazuje najnovije istraživanje australijskih naučnika.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

09:02

Default images

Uprkos tome što se mnogi zaklinju da je seks na jednu noć neobično uzbudljiv i strastven, istraživanje australijskih naučnika pokazuje da je bolji kada je deo stabilne ljubavne veze ili braka.

U istraživanju je učestvovalo 40 ispitanika – 20 koji nisu u vezi i 20 koji su u vezi ili braku. Ispitanici su odgovarali na pitanja u vezi sa seksualnim zadovoljstvom koje uključuje predigru, sam seksualni čin, orgazam i period nakon završetka seksa.

Pokazalo se da seksualni odnos u celini, odnosno od predigre pa do razdoblja nakon seksa, imaju oni u vezama i brakovima. Njihovi odgovori su pokazali veći stupanj zadovoljstva. Iako neobavezne seksualne veze donose određeno uzbuđenje, zadovoljstvo je veće kada je seks deo ljubavi, odnosno veze ili braka.

Stručnjaci smatraju da je to zato što se partneri u ljubavnim vezama bolje poznaju, odnosno znaju kako reaguje telo partnera ili partnerke. Važna je dimenzija ljubav koja seksualni čin dovodi na veći nivo bliskosti.

Foto: [imagerymajestic] / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: