"Leči" homoseksualnost uz pomoć konja?

Jedan sveštenik takozvane kaubojske crkve iz Virdžinije (SAD) tvrdi da je našao način da “izleči homoseksualnost” i to uz pomoć konja.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2012.

11:02

Default images

Rejmond Bel, rekao je za Gay Star News da “psihoterapija uz pomoć konja može biti od koristi homoseksualcima ili bilo kojoj osobi koja vodi takav život”.

Psihoterapija uz pomoć konja je jedno od terapeutskih sredstava čiji su važni faktori životinje i s kojima “pacijent” obavlja niz aktivnosti – od četkanja do šetanja i igranja.

Obično se koristi u prelaznom periodu između dve etape konvencionalnog lečenja poremećaja ishrane ili potisnutih mentalnih trauma, ali Bel tvrdi da može pomoći i u “odvikavanju od homoseksualnosti”.

“Psihoterapija uz pomoć konja (EAP) nudi eksperimentale psihoterapeutske sesije klijentima sa dijagnozom. Prirodno ponašanje konja i njihovog krda se posmatra i prati kao model za zdravo ljudsko ponašanje.

Vežbe u kojima asistiraju konji dizajnirane su da podstaknu asocijacije i svest o samom sebi. Tako će klijent prepoznati svoje ponašanje, njegove šeme i stvoriti sopstvena rešenja”.

Belova napomena da se svako sam može rešiti homoseksualnost potiče od njegovih ideja o samom uzroku te pojave.

“Prva učestala zabluda je da je homoseksualnost genetska ili nasledna, ili da se čovek s njom rađa”, kaže on.

“Homoseksualnost je zapravo oblik zavisnosti. Nije izlečiva kako bolest, jer je izbor koji je osoba napravila.

Ona je sekundarni efekat složenih primarnih događaja u čovekovom životu”, rekao je on za Gay Star News i dodao da uz pomoć njegove terapije klijent može da se priseti događaja koji je doveo do njegove “zavisnosti”.

Kaubojske crkve su lokalne hrišćanske bogomolje koje objedinjavaju zapadnjačke motive u standardne religiozne protokole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: