- Vesti -

Feng šui venčanja sve popularnija

Hongkong i Singapur se pripremaju za pravu navalu venčanja na dan 12.12.12, koji kineski feng šui proroci smatraju posebno srećnim.

Podeli

Do sada je u Hongkongu podneto 696 zahteva za venčanje 12. decembra, dan koji simboliše ljubav, što je skoro četiri puta više od dnevnog proseka u oktobru, rekao je portparol gradske uprave u Hongkongu.

U Singapuru, gde tri četvrtine stanovnika čine Kinezi, 540 parova će u sredu reći "da", piše na vebsajtu matičara, što je osam puta više od uobičajenog.

"Ovo je popularan datum", rekla je Rene Leung, šefica kompaniju za organizovanje venčanja koja će tog dana imati deset puta više posla nego nekog običnog dana.

Zainteresovanost za ovaj datum je ipak manja nego za prethodne godine. Tako je 11.11.11, datum koji simboliše "večnu ljubavi" 1.002 para sklopilo brak u Hongkongu, a 10.10.10, simbol "savršenstva", njih 859.

U Singapuru su sa preko hiljadu venčanja probijeni svi rekordi za broj sklopljenih brakova 14. februara 1995, datum kada su se poklopili zapadni i kineski dan Svetog Valentina.

Foto: bigjom / freedigitalphotos.net

strana 1 od 109 idi na stranu