Slagalicama do Ginisovog rekorda

Filipinka Ðina Ðil Lakuna sastavila je više od 1.000 slagalica (puzzle), a 29. novembra je njena kolekcija svečano uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća na svetu.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 30.11.2012.

12:00

Default images

"Slaganje mi pomaže da se oslobodim od stresa", kazala je u izjavi za AFP ova šezdesetjednogodišnja vlasnica pansiona, primajući Ginisov certifikat kojim je njen "podvig" zvanično priznat.

Ðina je svoj prvi “pazl” složila pre 26 godina za svog sina. Ono što je počelo kao razbibriga tokom godina je preraslo u pravu opsesiju i danas njena zbirka broji 1.028 različitih slagalica, uramljenih i okačenih na zidove njenog pansiona u Tagajtaju, nadomak Manile.

Među njima ima religijskih motiva, slika životinja i pejzaža, reprodukcija čuvenih slika, pa čak i jedan portret filipinskog predsednika Beninja Akina koji je sastavljen od čak 18.000 delova.

"Ona je veoma disciplinovana. Svaki dan provodi tri do četiri sata slažući ih", kazao je predstavnik Ginisove knjige rekorda, dodajući da Ðina već radi na 20 novih slagalica.

Prethodni rekord držala je Brazilka Luiza Figeiredo sa 790 slagalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: