Nik Vujičić: "Verujte u svoje snove"

Jedan od najpoznatijih svetskih motivacionih govornika Nik Vujičić poručio je danas studentima Beogradskog univerziteta da ne očajavaju ukoliko ne mogu odmah da nađu posao, da ne odustaju i uvek veruju u svoje snove.

Život

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

17:38

Default images

"U redu je ako ne dobijete posao, vi ste više od karijere i novca. Verujte u vaše snove čak i ako vaši roditelji, društvo ili vlada ne veruju u njih", rekao je Vujičić gostujući na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Vujičić koji je rođen bez ruku i nogu je Srbiju prvi put posetio 2008. godine, a govorio je u 43 zemlje pred više od pet miliona ljudi.

"Želim da što više ljudi čuje moje poruke nade. Svi prolaze u životu kroz uspone, padove i teške momente, ali je veoma važno da budete zahvalni na onome što imate", istakao je Vujičić.

On je naveo da je vera u Boga njegov glavni oslonac i izvor snage i istakao da je njegov životni cilj - da inspiriše druge za bolji život i time doprinese poboljšanju sveta.
Foto: Tanjug
Govoreći o svom životu, Vujičić je rekao da je ranije očajavao što neće moći da zagrli ženu, i što kao otac, neće moći da uzme dete kad se rasplače.

"Shvatite da je u životu bitno kakav si čovek, a ne kako izgledate".

On je beogradske studente posavetovao da budu zahvalni na onome što imaju, da budu hrabri, ne odustaju i posle neuspeha pokušaju ponovo.

"Pretvorite prepreke u mogućnosti, sanjajte velike snove, nikad ne odustajte i imajte veru", rekao je Vujičić čiji je svaki savet
propraćen gromoglasnim aplauzima.
Nik Vujièiæ i Vlade Divac (Foto: Tanjug)
Vujičić, koji je rođen u Australiji, tokom razgovora sa studentima kazao je da nije važno šta drugi misle i poručio im da "moraju da daju sve od sebe, a da će ostalo učiniti Bog".

On je rođen sa "tera amelia" poremećajem i stekao je međunarodno priznanje kao zagovornik lične teorije motivacije, a njegova glavna poruka je da je najvažnije imati nadu bez obzira na sve teškoće i naizgled nepremostive prepreke.

Vujičić je u Beograd stigao u četvrtak (21. 9), a po dolasku se sreo za patrijarhom Irinejem. Tokom boravka u Srbiji održaće motivacione
govore u Sava centru i novosadskom Spensu.

Nik Vujičić za B92: Budite nečije čudo
Nik Vujičić: Moje srce je u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: