- Vesti -

Uručene nagrade “Žena godine 2012“

Novinarki RTV B92 Ljubici Gojgić Beogradu je 18. septembra dodeljena Nagrada žena godine" koju dodeljuju magazini The Men i The Best Shop.

Podeli

Nagrada se dodeljuje ženama sa posebnim dostignućima, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, putem glasova koje šalju čitaoci magazina, ali i istaknuti članovi našeg društva. Nagradu su dobile uspešne žene u svojim oblastima - među njima su i Milica Delević, Slavica Ðukić Dejanović, Jelena Genčić, Snežana Divac, a naša koleginica, novinarka RTV B92 Ljubica Gojgić, proglašena je za "Ženu godine 2012" u kategoriji "Istina između redova".Ljubica Gojgić na B92 je od 2000. godine, bila je specijalni izveštač iz Haga i autorka i voditeljka emisije "Proces TV". Sedam godina radila je za nedeljnik "NIN", pratila politička i društvena zbivanja. Kao stipendista novinarske fondacije "Alfred Frendli" radila je u dnevnom listu “Pittsburgh Post-Gazette” u Pitsburgu (SAD) a pre toga bila novinarka u “Fondaciji novinara Evrope” u Parizu, kao učesnik programa koji su sponzorisale Evropska unija i Vlada Francuske. Radila u dnevnom listu “Demokratija”. Na početku novinarske karijere, od 1992-1995. radila na Radio INDEX-u kao reporterka, urednica i voditeljka kulturnog magazina. Ljubica je radila u beogradskoj kancelariji UNMIK-a, kao pomoćnica atašea za štampu. Rođena je u Užicu 1970. Govori engleski i francuski. Njena interesovanja su međunarodno pravo, politika i umetnost.

Women of The Year su po rečima organizatora “sve one žene koje su primer kako se hrabro i poletno može kretati kroz sve sfere života: posao, ljubav, roditeljstvo, izazove, uspone i padove, kako se može otmeno i na primer drugima biti žena kojoj se dive i koja je to zaslužila“

Lista nominovanih žena godine 2012:

Made in Serbia – Jelena Genčić
Without borders – Milica Delević
Kulturni poduhvat – Madlen Zepter
New Idols – Nina Janković, Danina Jeftić glumice
Super Human – Ivana Mišković
Žena u politici – Slavica Đukić Dejanović
Istina između redova – Ljubica Gojgić
Medical guru – Dr Mima Fazlagić
Regionalni razvoj – Verica Kalanović
TV Lice – Maja Nikolić RTS
Prijatelj Srbije – Amb. Danske Mette Kjuel Nielsen
Devojke za primer – Milica Mandić,Ivana Maksimović
Poslovni uspeh – Svetlana Glumac
Jake žene – Snežana Divac
PR ideas – Nevena Kurtović
Žena u trendu – Snežana Dakić
Nagrada za Istrajnost – Dragana Ćosić
Stručnost pre svega – Dr Marina Stolić
Pozitivan Uzor – Isidora Žebeljan

Vesti

Upoznajte Nikolu Lazića - čudo od dečaka / VIDEO

Nikola Lazić, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Janko Veselinović” u selu Mala Vranjska nedaleko od Šapca, dečak je koji mnogo zna i sve ga zanima ... I pre polaska u školu znao je sve države i glavne gradove sveta. Sada se zanima za svemir, planete, nastanak sveta i teme koje uglavnom nisu interesantne desetogodišnjacima.

Vesti subota 24.02. 21:45 Komentara: 11
strana 1 od 3705 idi na stranu