- Vesti -

Vogue promoviše nasilje nad ženama?

Grupe koje se bore za prava žena i protiv nasilja u porodici žestoko su napale izdavačku kuću Conde Nast nakon najnovije naslovnice magazina Vogue Hommes International u kome maneken Marlon Tešera „guši” koleginicu Stefani Simor.

Podeli

Predstavnici četiri organizacije (Sanctuary for Families, Safe Horizon, Equality Now i NOW New York) poslali su pisma direktoru izdavačke kuće i uredniku magazina optužujući ih za „uznemirujuće” slike koje „slave nasilje nad ženama kao čin ljubavi”.

Oni zahtevaju povlačenje magazina sa trafika. „Davljenje nije 'modna izjava' i svakako ne nešto što treba koristiti za prodaju magazina”, stoji u pismu.

„Ova krajnje uznemirujuća slika žene koju neko davi šalje opasnu poruku svakome ko je vidi - da je to pokazatelj strasti a ne nasilja.

U jednoj studiji o ubistvima žena iz 2008. otkriveno je da je u 43 odsto slučaja ubica bio intimni partner žrtve i da ju je pre ubistva davio barem jednom prilikom. Zato je država Njujork 2010. uvela davljenje kao kriminalni prekršaj.

Možda je ova naslovnica zamišljena da šokira i uzbudi potencijalne čitaoce, ali istinski šokantna činjenica je da ona slavi nasilje nad ženama zamaskirano činom ljubavi”.

Autor fotografija je Teri Ričardson, koji je 2010. bio optužen za skeusalno uznemiravanje jedne manekenke na snimanju.

Vesti

strana 1 od 3604 idi na stranu