- Vesti -

Kjuriositi snimio 4 NLO-a na Marsu?

NASA-in rover Kjuriositi samo što je dotakao površinu Marsa 5. avgusta i počeo da šalje video snimke već su se pojavile brojne teorije o vanzemaljskom prisustvu na ovoj planeti.

Podeli

Jedan od pobornika teorije o prisustvu vanzemaljskog života na Marsu postavio je snimak koji je načinio rover a koji je naknadno provukao kroz nekoliko filtera i za koji tvrdi da otkriva nekoliko NLO-a na nebu.

Mark Dantonio, stručnjak za video analizu, sa druge strane, tvrdi da su u pitanju anomalije na video snimku, tačnije mrtvi pikseli.

„Potpuno sam siguran da su na snimku mrtvi pikseli koje imaju sve CCD kamere, a na bledoj atmosferi Marsa oni su još uočljiviji nego što bi to bio slučaj na Zemlji čija atmosfera je aktivnija i šarenija i gde bi bilo znatno teže otkriti ih“, mišljenja je Dantonio.

Vesti

Šoping za bebe

Otvaranje renoviranog Mercator Centra Beograd u subotu, 1. septembra obeležiće i svojevrsna proslava godišnjice početka akcije Bitka za bebe u novoj radnji Sons&Daughters.

Vesti petak 31.08. 18:12 Komentara: 3

Meksiko: Sve tajne ledenog doba

Radnici u Meksiku pronašli su na stotine kostiju koje pripadaju životinjama iz Ledenog doba, uključujući mamute, mastodone i gliptodone, dok su pripremali teren za fabriku za obradu otpadne vode severno od Meksiko Sitija.

Vesti petak 31.08. 13:30 Komentara: 4

Vegetarijanci su najčešće samci?

Prema najnovijoj studiji, vegetarijanci su češće samci, a statistike pokazuju da se broj vegetarijanaca u Americi nije promenio u poslednjih 10 godina i iznosi pet odsto ukupnog stanovništva.

Vesti petak 31.08. 12:08 Komentara: 37

Poruka u boci stara 98 godina

Ribar Endru Liper pronašao je bocu - koja je u more bačena 1914. godine - u svojoj mreži u aprilu dok je plovio istočno od Šetlandskih ostrva, na severnoj obali Škotske.

Vesti petak 31.08. 11:46 Komentara: 6
strana 1 od 101 idi na stranu