Najbolji otac na svetu (VIDEO)

Kada bi postojala titula "Oca veka", Amerikanac Rik van Bik bio bi njen ponosni vlasnik.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Sreda, 15.08.2012.

11:13

Default images

Ovaj predani otac iz Mičigena, iz ljubavi prema svojoj 13-godišnjoj ćerki koja pati od cerebralne paralize, završio je triatlon u kome je celim putem nosio, vukao i vozio čamecem. Ali to nije jedini triatlon koji je završio zajedno sa ćerkom, već jedan od preko 70 sličnih događaja.

Njegova ćerka Medi jako voli da bude van kuće, a njen otac Rik odlučio je da oformi "Tim Medi" i učestvuje u triatlonima u duetu sa njom. Triatlon koji su upravo svladali sastojao se od plivačke deonice od pola kilometra, trkačke deonice od pet kilometara i biciklističke deonice od 20 kilometara. Rik je prilikom trkačke deonice gurao u kolicima.

"Ona se ponaša kao dete staro tek tri meseca, a jedna od malobrojnih stvari u kojima uživa jest boravak u prirodi, vodi i dodir povetarca na kosi i licu", rekao je za Midland Daily News dobri 39-godišnji Rik.

Prisetio se i kako se osećao pre osam godina, kad su on i njegova supruga saznali njenu dijagnozu cerebralne paralize. Sve se promenilo pre četiri godine, kad je shvatio koliko Medi uživa u jednom maratonu na koji je odveo. Tad su je drugi pogurali u kolicima, a ona je bila presretna. Rik se tada "slomio" pod naletom emocija i doneo odluku zbog koje ga sada s pravom zovu "ocem veka".

"Ubrzo nakon tog dana, prestao sam da pušim dve kutije cigareta dnevno i pijem tablete, zbog Medi. Put je otada bio težak ali mi se osećamo bolje", priznao je Rik. "Nazovite to inspiracijom, motivacijom, ili kako god hoćete. Ja to zovem ljubav", dodao je Rik.

Predani otac toliko je skroman da uopšte ne priznaje koliku inspiraciju predstavlja drugima, već sve zasluge za to pripisuje svojoj kći. Nije niti čudo da ga mnogi zbog toga zovu najboljim ocem ovog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: