Misteriozni krugovi u žitu u Americi

Misteriozni krugovi pojavili su se u poljima pšenice u istočnom Vašingtonu (SAD), ali im se lokalni farmeri više raduju, nego što ih se plaše.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2012.

12:47

Default images

“Ne možete učiniti ništa drugo, osim da se nasmejete”, kaže Sindi Gajb koja je vlasnica jedne od “pogođenih” njiva. “Uživljavamo se u teoriju da je reč o vanzemaljcima i da smo na neki način posebni, zato što su izabrali našu njivu”.

Prijatelji su pozvali porodicu Gajb 24. jula kada je primećeno povijeno žito u pravilnim oblicima pored autoputa 174, oko osam kilometara od gradića Vilbur.

U pšenici se iz vazduha jasno vide oblici koji podsećaju na detelinu sa četiri lista, ali Sindi kaže da joj liče i na uši Mikija Mausa. Krugovi prekrivaju površinu od oko 40 ari, a povijena pšenica moraće da propadne.

“Nemamo osiguranje za situacije sa vanzemaljcima”, kaže Sindi.

Krugovi u poljima su fenomen koji se decenijama javlja širom sveta. U istom ovom području, slične kružne šeme pojavile su se na njivama 2009. i 2010.

“Pokušavamo da otkrijemo kako je neko uspeo da napravi ove oblike, a da pritom ne prelomi ni jednu vlat pšenice. Teško je hodati kroz krhku pšenicu i ne prelomiti je, ali je teško i poverovati da iza svega stoje vanzemaljci. Bizarno je što o ovome moramo da razmišljamo”, kaže Gejb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: