- Vesti -

Susret s vanzemaljcima u ovom veku?

Britanski fizičari upozoravaju vladu: Budite spremni, još u ovom veku imaćemo bliski susret s vanzemaljcima.

Podeli

Mislim da ćemo otkriti život negde drugde, neku inteligentnu vrstu, i to u narednom veku - rekla je Žoselin Bel na konferenciji Euroscience Open Forum u Dublinu, i dodala kako će vanzemaljski život najverovatnije pronaći na stenovitim planetama čija atmosfera sadrži ugljien dioksid i ozon.

“Postavlja se pitanje kome prvome reći? Novinarima, premijeru ili Papi? Već sada moramo da počnemo o tome razmišljamo”, rekla je Belova.

“Kako god bilo, ako i otkrijemo vanzemaljski oblik života, verovatno će trebati decenije kako bi s njima mogli da uspostavimo kontakt sa Zemlje putem radija ili lasera. Ništa ne putuje brže od svetlosti, pa bi samo konverzacija u jednom smeru mogla da traje od 50 do 100 godina”, rekla je profesorka sa Univerziteta Oksford.

Međutim, naučnici su podeljeni u razmišljanjima. Neki smaraju da našu prisutnost na Zemlji ne bi trebalo da delimo s ostalim stanovnicima drugih planeta, jer bi onda mogli da budemo pod rizikom od njihove invazije što bi moglo da vodi kraju života na Zemlji.

Postoje i nedoumice oko tehnologije koju vanzemaljci imaju i da li je moguće da nas posete i kažu kako je sva naša obrana beskorisna.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 89 idi na stranu