Vanzemaljci posećuju Zemlju turistički?

Službenici britanske vlade veruju da postoji mogućnost da vanzemaljci jednog dana posete Zemlju i predlažu pripremu za takav događaj da bi njihovom tehnologijom pojačali svoju odbrambenu snagu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

18:34

Default images

Službenici britanske vlade veruju da postoji mogućnost da vanzemaljci jednog dana posete Zemlju i predlažu pripremu za takav događaj da bi njihovom tehnologijom pojačali svoju obrambenu snagu.

Dokumenti ministarstva obrane ukazuju na to da su neki službenici smatrali da bi inteligentna bića s drugih svetova mogla dođu na Zemlju zbog vojnih, naučnih i turističkih interesovanja. Dokumenti koji se bave pojavama NLO-a stari više od 15 godina nedavno su objavljeni i u njima stoji da britanska vlada nije smatrala da se radi o posetama s lošim namerama. Anonimni službenik koji je napisao taj izveštaj tvrdi da je najvažnije da budemo otvorenog uma i da ono što je naučna činjenica danas ne mora biti tačno sutra, piše britanski Telegraph.

Anonimni službenik dodao je da “ne razgovara s malim zelenim ljudima svaku noć i da smatra da problemu postoje li stvarno mali zeleni nije poklonjeno dovoljno pažnje”.

Kako bi vanzemaljci mogli da izgledaju?

“Ako postoje, to znači da ne znamo ko su i koje su im namere I da li predstavljaju pretnju Velikoj Britaniji. U slučaju da je NLO stvaran, trebao bi nam biti prioritet otkriti koja je namera vanzemaljaca. Radi li se o vojnim akcijama, naučnim ekspedicijama ili tek o turističkim posetama”, napisao je neimenovani službenik, dodajući da bi Velika Britanija sigurno profitirala kad bi uspela da se domogne vanzemaljske tehnologije koja tajanstvenim posetiocima omogućava da neverovatnim brzinama lete neviđeni iznad naših glava.

U istom izveštaju još stoji da postoji nekoliko mogućih objašnjenja za pojavu NLO- a – masovne halucinacije, tajne letelice drugih država, atmosferske prilike i prevare – međutim nijedno od njih ne zadovoljava svojim odgovorima na sva pitanja. Pripadnici britanskih tajnih službi smatraju da su brojke mogućih vanzemaljskih poseta nerealne jer je Zemlja ipak prilično nevažna planeta koja se vrti oko nevažne zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: