Saznao da je nestao kao dete pre 30 god.

Jedan čovek iz Filadelfije otključao je tajnu svoje prošlosti kad je pronašao sopstvenu fotografiju na sajtu za nestalu decu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

16:15

Default images

Usvojen u četvrtoj godini iz sirotišta u Honoluu 35-godišnji Stiv Karter kaže da se nedavno zainteresovao da sazna nešto više o svom biološkom poreklu.

Iako je imao srećan život sa svojim usvojiteljima, Karter kaže da su neke misterije okruživale njegovu prošlost i to je u njemu podstaklo radoznalost.

Na primer, krštenica koju je imao nastala je skoro godinu dana po njegovom rođenju i na njoj je pisalo da je Karter - inače plavokos i plavook momak - polu-Havajćanin.

Prošle godine Karter je čuo za Karolinu Vajt - ženu iz Atlante koja se povezala sa biološkom porodicom pošto je pronašla svoju fotografiju na sajtu za nestalu decu - pa je i on krenuo tim putem. Vođen intuicijom i sam je proverio sajt Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Tad je došao do zapanjujućeg otkrića - svoje fotografije u zrelim godinama nastale na osnovu portreta njega kao dečaka. „Prva pomisao je bila, ‘Bože, to sam ja’”, kazao je Karter za CBS News.

Javio se policiji i uradio test DNK. Godinu dana kasnije, prava priča njegovoj prošlosti počela je da izlazi na videlo.

Rođen je kao Marks Panama Morijarti Barns. Otac je prijavio njegov nestanak pre više od tri decenije, kada ga je majka, Šarlot Morijarti, povela u šetnju 1977. iz koje se nije vratila kući.

Karter veruje da ga je Morijartijeva ostavila u havajskom sirotištu - promenivši njegovo ime, datum rođenja i ime oca.

„Bio sam apsolutno i pozitivno zapanjen”, kazao je Karterov biološki otac Mark Barns kad je čuo glas davno izgubljenog sina.

Karter je pronašao i svoju polusestru, ali majka mu je nestala bez traga nakon kraćeg boravka u mentalnoj bolnici. On, međutim, ne gubi nadu da će i nju pronaći.

Iako tek treba da se vidi sa ocem i ima mnogo utisaka koje još uvek pokušava da „procesuira”, Karter kaže da je čitavo iskustvo „srećan kraj jedne priče koja obično nema srećan kraj”.

„Dobre stvari se ipak događaju”, kazao je za CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: