- Vesti -

Pogledajte čudo u crkvi Sv. Dimitrija

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.

Podeli

"Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja", rekao je sveštenik Dimče Malinov Frans presu.

Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju i izgledaju kao da ih je neko čistio.

Malinov je rekao da je od jutros uočio pojavu, da je polovina ikona već očišćena i da se prvo pojavljuje crvena boja koja prelazi u zlatnu.

"Možete videti ikone kako se same čiste od vrha prema dole", kazao je Malinov.

Novinar agencije Frans pres naveo je da je posmatrao ikone i da, dok ih posmatrate, izgleda da one postaju sve svetlije.

Poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan došao je danas da poseti crkvu Svetog Dimitrija, ali nije dao nikakav komentar.

Vesti

Dempsi spasao dete iz slupanog auta

Američki glumac Patrik Dempsi ne spasava živote samo na filmu, već i u stvarnom životu. Ovaj 46-godišnji glumac spasio je nedavno tinejdžera koji se slupao sa automobilom nekoliko metara od njegove kuće u Malibuu.

Vesti ponedeljak 30.04. 16:45 Komentara: 6

Bor: Žena za volanom dampera u rudniku

Među 60 vozača teških kamiona na površinskom kopu u rudniku bakra Veliki Krivelj kod Bora, radi i Milica Božić Jovanović - jedina žena-vozač teških kamiona od 220 tona u stogodišnjoj istoriji borskih rudnika bakra.

Vesti ponedeljak 30.04. 14:37 Komentara: 3
strana 1 od 74 idi na stranu