- Vesti -

BG: Goli aktivisti štite životinje

Udruženje "Sloboda za životinje" najavilo je da će u Beogradu nagi aktivisti protestovati protiv nošenja odeće od životinjskog krzna.

Izvor: Beta
Podeli

Protest "Za Srbiju bez krzna" biće organizovan na centralnom beogradskom Trgu Republike 18. novembra od 11 do 12 časova.

Organizatori kažu da će to biti "goli performans". Aktivisti će nagi ležati u "krvavim" kostimima na gomili na pločniku, pokazujući simboliku životinja odranih na farmama.

"Cilj je da skrenemo pažnju javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvođe krznene odeće zbog mode i glamura, kao i na posledice po životnu sredinu i da produbimo saosećajnost građana Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje u farmama za krzno", navodi Udruženje "Sloboda za životinje".

Protest se organizuje u okviru Nedelje borbe protiv krzna koja se krajem novembra obeležava širom sveta. Udruženje navodi da je kineska modna industrija jedna od najokrutnijih.

Pored zečeva, lisica, rakuna i ostalih tipičnih krznaša u toj zemlji godišnje se ubije i više od dva ipo miliona pasa i mačaka.

"Da bi se dobio jedan krzneni kaput ili bunda, potrebno je da se ubije do 15 pasa, ili: do 20 dabrova, do 22 lisice, do 24 mačke, do 30 rakuna, do 34 nutrije, do 40 oposuma, do 200 činčila, do 240 hermelina, ili do 400 veverica", ukazuju aktivisti za zaštitu životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu