Mržnja uklanjana 16 meseci sa lica

Tetovaže na licu Briona Vidnera pokazivale su jasnu mržnju koju je gajio u srcu prema pripadnicima svih rasa koje nisu bele. Međutim, nakon što je odbacio svoja rasistička uverenja, tetovaže su postale odraz srama a ne ponosa i kako bi ih uklonio, Vidner se podvrgao bolnim višemesečnim operacijama.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

16:47

Default images

Nakon 16 meseci i preko 25 operacija prošlost je nestala sa njegovog lica ostavivši samo odraz srećnog čoveka i oca.

„Otišli smo daleko, napustili smo pokret, stvorili dobar dom i porodičnu atmosferu“, izjavila je Vidnerova supruga.

Nakon venčanja 2006. godine, nekada stub pokreta skinhedsa u Americi, par je odlučio da napornim radom ostavi prošlost iza sebe. Međutim, operacije ukljanjanja sramnih tetovaža bile su izuzetno skupe. Tada je u pomoć priskočio tamnoputi Deril Lamont, vođa pokreta za toleranciju.

„Nije mi bilo bitno ono šta su oni nekada bili, video sam samo oca i majku koji su bili spremni da urade sve za svoju porodicu“, izjavio je Lamont.

Lamont je potom uz pomoć prijatelja i brojnih organizacija i anonimnog donatora uspeo da sakupi 35.000 dolara potrebnih za skidanje tetovaža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: