Bangkok pod opsadom zmija i krokodila

Nakon velikih poplava koje su pogodile Tajland, prestonicom te zemlje Bangkokom šeta nekoliko stotina krokodila.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

13:15

Default images

Najviše krokodila ima u severnom predgrađu Bangkoka, a građane takođe uznemiruju i smrtonosne zmije koje se kriju u mutnoj vodi koja je preplavila ulice.

Izveštaji lokalnih medija navode da je više od 100 krokodila pobeglo sa jedne farme u gradu Ajutaji nedaleko od Bangkoka.

Poplavljeni Tajland u opsadnom stanju (FOTO)

Tajlandske vlasti ponudile su nagradu od 1000 bata (oko 25 evra) za svakog ulovljenog krokodila, zbog čega su lovci malim čamcima krenuli u potragu za tim životinjama koje hvataju i predaju za nagradu.

Vlada Tajlanda poslala je istrenirane lovce na krokodile u potopljene četvrti Bangkoka. Oni kažu da su za uspešan lov na krokodile najvažniji strpljenje i uređaji za elektrošokove.

Pre nego što krokodile izvuku iz vode, lovci ih elektrošokovima onesveste, a zatim im prekriju oči i stave omču na čeljust. To je jedini način da se krokodili spasu a da se pri tom ne ubijaju.

Tajland je jedan od najvećih izvoznika proizvoda napravljenih od krokodilske kože. Procenjuje se da u toj državi postoji više od 800 farmi na kojima se gaje reptili od kojih se prave cipele i torbice.

Poplave na Tajlandu, najobilnije u poslednjih skoro pola veka, traju od jula i pogodile su trećinu provincija, a u njima je život izgubilo skoro 400 ljudi i raseljeno 110.000 stanovnika.



(Pogledajte u našoj Galeriji kako ovih dana izgleda život na Tajlandu)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: