- Vesti -

Pronađeni dokazi o postojanju Jetija

Međunarodni tim naučnika prikupio je "nepobitne dokaze" o postojanju Jetija u ruskoj oblasti Kemerovo, u Sibiru, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Tokom ekspedicije u pećini Azaskaja, istraživači su naišli na nepobitne dokaze da snežni čovek zaista postoji i da živi u planinskoj oblasti Šorija", ističe se u saopštenju koje je sinoć objavljeno na Internetu.

"Pronađeni su otisci stopala snežnog čoveka, njegova jazbina kao i način na koji označava svoju teritoriju. U jednom od otisaka stopala pronađene su dlake za koje se veruje da pripadaju Jetiju", navodi isti izvor, prenose ruski mediji.

Za vlasti Kemerova više nema sumnje: ovi dokazi, "koji se proučavaju u jednoj naučnoj laboratoriji", potvrđuju da snežni čovek živi na njihovoj teritoriji, te da je neophodno osnovati centar za proučavanje Jetija pri državnom univerzitetu.

Mnogi, međutim, sumnjaju da je ovo samo još jedna marketinška kampanja kako bi se podstakao turizam u regionu. Nedavno je u jednoj takvoj kampanji učestvovao i poznati ruski bokser i svetski šampion u teškoj kategoriji Nikolaj Valuev.

Foto: ninjabonsi/sxc.hu

Vesti

Mržnja uklanjana 16 meseci sa lica

Tetovaže na licu Briona Vidnera pokazivale su jasnu mržnju koju je gajio u srcu prema pripadnicima svih rasa koje nisu bele. Međutim, nakon što je odbacio svoja rasistička uverenja, tetovaže su postale odraz srama a ne ponosa i kako bi ih uklonio, Vidner se podvrgao bolnim višemesečnim operacijama.

Vesti ponedeljak 31.10. 16:47 Komentara: 16

Ko je sedmomilijarditi stanovnik?

Filipini su prva zemlja koja je danas proglasila dolazak na svet sedmomilijarditog stanovnika planete, dok je nedugo zatim i Rusija objavila da je na njenom tlu rođena sedmomilijardita beba.

Vesti ponedeljak 31.10. 07:52 Komentara: 4
strana 1 od 69 idi na stranu