- Vesti -

Najbolje teme za prvi sastanak

Iako planiranje tema za sastanak sa nekim koga ne poznajete zapravo nije moguće, ipak ćete se osećati sigurnije ako imate u rezervi nekoliko ideja.

Podeli

Najvažnije je da budete opušetni, a pauze i neprijatna tišina mogu samo da stvore dodatnu nervozu.

Razmislite o nekom od ovih 7 predloga:

1. Rođaci i/ili kućni ljubimci

Braća, sestre, rođaci i kućni ljubimci su jedna od “sigurnih” tema. Ipak, držite se podalje od roditelja, njihovih zanimanja i zarađivanja za život, kako ne biste upali u zamku.

2. Posao ili škola

Posao ili škola imaju važnu ulogu u svakodnevnom životu i zato predstavljaju nepresušan izvor informacija. Obratite pažnju da ne iznosite predrasude ili loše stavove o nečemu pre nego što malo bolje upoznate osobu sa kojim ste izašli.

3. Hobi

S obzirom na to da je poenta sastanka bolje upoznavanje, razgovor o stvarima koje volite da radite u slobodno vreme se podrazumeva. Možda vas zajednički hobi odvede na drugi sastanak.

4. Muzika, hrana...

Ako ste u restoranu, imate pregršt ideja za ovu temu. Ukoliko sedite u baru, muzika vam je blizu, pa ćete prepričavati anegdote i zasmejavati jedno drugo i pre nego što primetite da vodite veoma opušten razgovor. Ipak, nemojte se razočaravati ako vam se ukusi razlikuju.

5. Budućnost i putovanja

Možete razgovarati o budućnosti bez straha da ćete delovati isuviše ozbiljno. Trudite se da izbegnete temu braka i dece i fokusirajte se na život u generalnom smislu – snovi, nadanja, planoci, želje... Putovanja su još jedna dobra tema koja vam ostavlja dovoljno prostora da se nadovezujete pričama.

6. Društveni život

Dozvolite mu / joj da priča o svom stilu života, mestima na koja izlazi, svojim prijateljima i slično. To je odličan način da saznate bitne stvari u vezi sa tom osobom.

7. Nezgode i anegdote

Uvek je poželjno uključiti u razgovor smešne priče. To čak ne mora da bude ni nešto što se dogodilo lično vama, prepričajte anegdotu svog prijatelja, bitno je da vam bude zabavno. Osmehujte se, budite opušteni i prirodni i sigurno će se teme nametati same od sebe.

Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu