- Vesti -

Preživeli smo još jedan "smak sveta"

Sudeći po tvrdnji čelnika Hrišćanske radio mreže Maje su pogrešile u svojoj prognozi da će kraj sveta biti 2012. pošto će se on desiti znatno ranije - 21. maja 2011. godine, naveo je list Orlando Sentinel, a preneo i ugledni magazin Time. No, Zemlja je preživela (još jedan) smak sveta.

Podeli

Hrišćanska radio mreža u Americi mesecima je na svojim talasima emitovala poruku da će svet svoj kraj doživeti 21. maja i da su do ovog sumornog proročanstva došli zahvaljujući podacima pronađenim u Bibliji.

Predsednik mreže, Harold Kamping, decenijama je proučavao Bibliju i tvrdi da sve brojke na koje je naišao potvrđuju Hristov drugi dolazak 21. maja.

Kamping u svojoj apokaliptičnoj tvrdnji navodi dva pasusa na osnovu kojih je došao do ovog zaključka.

On citira delove Biblije po kojima će se kraj sveta dogoditi 7.000 godina nakon datuma Velike poplave, dok se u knjizi Oktrovenja navodi da se Velika poplava desila sedamnaestog dana drugog meseca. Gledajući jevrejski kalendar, zvaničan kalendar te ere, 21. maj je korespondirajući datum.

Čelnici ove radio mreže predvideli su da će veliki zemljotresi pogoditi celu planetu 21. maja u 18 časova i da će trajati punih šest meseci.

Međutim, ako do smaka sveta ipak ne dođe, Kamping je spremio izgovor kako bi potkrepio svoje tvrdnje; ovo zapravo nije prvi put da je predvideo veliku katastrofu koja će pogoditi čovečanstvo – on je apokalipsu već najavio za septembar 1994. ali je svoju tvrdnju nakon ovoga datuma opovrgao činjenicom da „postoje dodatne informacije u Bibliji koje tek treba da budu otkrivene“.

Koji li će mu izgovor biti ovoga puta?

Ako vam je ovo interesantno, pročitajte:

Smak sveta odgađa se za 2112?

Šta slavni misle o smaku sveta?

Da li će skoro propast sveta?

Vesti

Svi muškarci gledaju porniće

Istraživači sa Univerziteta u Mančesteru pokušali su da otkriju koji muškarci ne gledaju porno filmove – i ostali su u šoku jer nisu mogli da pronađu one koji to ne rade. Zaključak te studije je glasio: “Svi muškarci gledaju porniće!”

Vesti utorak 31.05. 21:03 Komentara: 7

Kako danas doživljavamo seks?

Daleke 1983, Plejboj magazin sproveo je jednu od najvećih seksualnih studija. Stvari su se od tada promenile, najviše zahvaljujući napretku interneta. Zato je ovaj magazin uradio još jednu veliku studiju, nadajući se da će otkriti koliko je pojava kompjutera promenila seksualni svet.

Vesti utorak 31.05. 16:53 Komentara: 3
strana 1 od 80 idi na stranu