Objavljen zvanični foto-album venčanja

Klarens Haus objavio je zvanični album sa kraljevskog venčanja na kome mlada i mladoženja sijaju od zadovoljstva u prestonoj dvorani Bakingemske palate.

Život

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

20:47

Default images

Novoimenovani vojvoda i vojvotkinja od Kembridža delovali su presrećno na fotografijama koje je uradio Hjugo Bernand.

Na prvoj zvaničnoj fotografiji su Vilijam i Kejt kako se drže pod ruku ispred pozadine od crvenog somota ukrašenog zlatom.

„Ova fotografija je formalna i odražava veliko poštovanje koje Kejt i Vilijam imaju prema formalnostima, tome ko su i gde su.

U isto vreme oni stoje jedno uz drugo, vrlo prisno, dodiruju se i smeju. Ta slika je suština njihovog odnosa. Shvataju i poštuju svoje mesto u tradiciji ali i dalje možete osetiti taj intimni momenat ljubavi i smeha između njih”.
Bernand kaže da je i Kejt strastveni fotograf i da mu je dala par saveta. „Imala je dobre ideje i predstavila mi ih je. Ja sam upotrebio svoje tehničko znanje tako da su ove slike rezultat zajedničkih snaga”.

Na drugoj fotografiji Vilijam i Kejt su u manje formalnoj pozi, sede na stepeništu okruženi malim deverušama i paževima. Kejt u jednoj ruci drži bidermajer, a druga joj je na Vilijamovoj nozi. On nosi ceremonijalnu uniformu velške garde.

Gospodin Bernand je izjavio kako je hteo da mladenci deluju „opušteno, neizveštačeno i prizemno”. Najteže je bilo da uradi sliku sa decom, jer ona nisu imala mira ni sekundu, uprkos obećanjima da će dobiti slatkiše ako budu slušali.

„Kada pogledate na svako dete ponaosob, videćete njihove specifične karaktere. Isto važi i za mladoženju i nevestu u sredini. Oni su zaista takvi. Nisu imali mnogo vremena da vežbaju poziranje ili da prate moje direkcije. Ali ja sam se mesecima spremao za ovaj zadatak, tako da sam sve vreme imao kontrolu nad situacijom”.

Bernand je dobio vrlo ograničeno vreme između dolaska mladenca u Bakingemsku palatu do njihovog pojavljivanja na balkonu da uslika porodične fotografije. No upravo je to dalo slikama „dobru energiju”, jer je morao brzo da škljoca.

Na trećoj fotografiji Vilijam i Kejt su okruženi članovima najbliže porodice.
Levo od Vilijama su princ Hari, princ Èarls, Kamila (stoje), vojvoda od Edinburga Filip i kraljica Elizabeta II (sede) a desno od Kejt su Majk, Kerol, Džejms i Filipa Midlton
„Iako su mnogi ovo nazvali venčanjem veka koje je pratilo više milijardi ljudi, iz moje perspektive to je bilo zbližavanje dveju porodica. U prostoriji je vladao osećaj bliskosti i ljubavi među novim rođacima”, otkriva Bernand.

Na pitanje kakvo je bilo raspoloženje između Kejt i Vilijama, fotograf kaže: „Fantastično. Ne znam šta bih vam rekao – obožavam ih. Oni su tako prokleto fini i kao individue i kao par. Odlično funkcionišu.”

Pogledajte kako je proteklo kraljevsko venčanje u našoj Galeriji

Više o događaju možete saznati u specijalu na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: