Šta je tako privlačno u velikim grudima?

Većina muškaraca teško može skrenuti pogled s velikih grudi, i to je jednostavno prirodno. Privlače ih bujnije grudi jer ih povezuju s majčinstvom i plodnošću.

Život

Izvor: T-portal.hr

Subota, 30.04.2011.

08:03

Default images

Iako veličina grudi ustvari nema baš puno veze s plodnošću ili, ne daj bože, uspešnošću dojenja, u muškim glavama velike grudi sinonim su za majčinstvo.

Bar na podsvesnom nivou. Ali, zanimljivo je da je jedno istraživanje s Harvarda, koje je sprovela doktorka Grazina Jasienska, otkrilo da punije žene imaju tri puta veće šanse da zatrudne.

U novoj knjizi "Do Gentlemen Really Prefer Blondes?", američka novinarka Džena Pinkot, koja prati nauku, pozabavila se temom muške opsesije grudima koju potkrepljuje i Frojdovom teorijom o Edipovom kompleksu i činjenicom da svi muškarci u ženi traže majčinsku figuru.

Velike grudi kao znak majčinstva poželjnije su i tim privlačnije muškarcima. Naime, zbog delovanja hormona estrogena žene imaju više masnog tkiva kako u grudima, tako u bedrima i stražnjici, a upravo taj hormon utiče na sposobnost začeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: