Venčanje veka u slikama

Princ Vilijam i Kejt Midlton venčali su se u Vestminsterskoj opatiji i tako postali najmlađi bračni par britanske kraljevske porodice Vindzora.

Pogledajte kako je tekla ceremonija kraljevskog venčanja u našoj Galeriji

Život

Izvor: B92

Petak, 29.04.2011.

12:41

Default images

Oko 2.000 zvanica Vestministarskoj opatiji i oko 3 milijarde gledalaca širom sveta prate ceremoniju venčanja.

U Vestinstersku opatiju najpre je stigao princ Vilijam s bratom Harijem, a nakon njih i ostali najuži članovi kraljevske porodice, da bi na kraju stigla i sama nevesta, buduća princeza.

Ceremonija venčanja je počela tačno u 11 sati po londonskom vremenu u Vestminsterskoj opatiji, a sam čin održava se ispod krošnji drveća.

Brojni detalji do sada su bili nepoznati javnosti. Znalo se da će mlada nositi burmu napravljenu od velškog zlata dok je princ Vilijam još ranije rekao da on neće nositi burmu.

Služiće se vino, šampanjac i kanapei sa prepeličijim jajima, celerom, mini jorkširskim pudinzima, teletinom i kobasicama.

Zvanice su stigle ranije, a hiljade fanova kraljevske porodice svoje pozicije zauzeli su još prethodnih dana. Svi oni kao i milioni ljudi ispred televizijskih ekrana iščekuju da princ i buduća princeza nakon višemesečnih priprema i medijske pompe izgovore dugo iščekivano "Da".

Pogledajte kako je tekla ceremonija kraljevskog venčanja u našoj Galeriji

Kraljevsko venčanje detaljno možete pratiti na našoj stranici posvećenoj ovom događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: