FBI uništavao dokaze o vanzemaljcima

Agenti američke obaveštajne službe Ef-Bi-Aj preplavljeni informacijama o letećim tanjirima, tokom 40-ih godina prošlog veka rutinski su uništavali izveštaje zbog nedostatka prostora, stoji u dokumentima koje je obelodanio FBI u svojoj dokumentaciji na internetu pod nazivom Volt (Vault).

Život

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

12:04

Default images

Prema pisanju londonskog dnevnika "Gardijan", u memorandumu koji je 16. avgusta 1949. godine direktoru FBI Džonu Edgaru Huveru poslao neimenovani agent FBI iz San Antonia, navedeno je da je kancelarija uništila izveštaje o NLO jer su dolazili "u velikom broju" i njihov sadržaj "nije bio interesantan za FBI".

"Istaknuto je da bi čuvanje izveštaja vrlo brzo prepunilo već pretrpane datoteke", stoji u memorandumu.

U veoma intrigantnoj poruci poslatoj 22. marta 1950. godine, specijalni agent Gaj Hotel, šef kancelarije FBI u Vašingtonu, poslao je Huveru informaciju o tri "takozvana leteća tanjira", za koje su očevici tvrdili da su se srušili u Novom Meksiku.

Prema sadržaju tog memoranduma, vazduhoplovni istražitelj, čije ime nije navedeno, izjavio je da su toj oblasti pronađena tri leteća tanjira, zajedno sa telima vanzemaljske posade.

"U svakom letećem tanjiru nalazi se telo koje liči na ljudsko, samo što je visoko oko jednog metra, obučeno u odeću metalik boje, veoma fine teksture. Svako telo je bilo u zavojima koje stavljaju probni piloti", navedeno je u memorandumu.

Istražitelj je naveo da je, prema izjavama očevidaca, leteći tanjir oboren jer ga je omeo veoma snažan vladin radar.

Hotel je precizirao i da su leteći tanjiri bili okrugli, sa izdignutim centralnim delom, prečnika oko 15 metara.

U drugom memorandumu iz 1947. godine, posatom šefu FBI pod oznakom "hitno", navedeno je da je u blizini Rozvela u Novom Meksiku pronađen objekat za koji se pretpostavlja da je leteći tanjir.

Taj tanjir je, kako je nevedeno, bio šastouganog oblika i ličio je na meteorosloški balon, ali je u telefonskom razgovoru između vojnih vazdušnih snaga i kancelarije istaknuto da pretpostavka da se radi o meteorološkom balonu ne stoji.

Drugom prilikom Edgar Huver je primio hitnu poruku od agenata FBI iz Solt Lejk sitija u kojoj je navedeno da je došlo do eksplozije "objekta srebrne boje" na nebu.

O toj eksploziji zabeleženoj 5. aprila 1949. godine izvestio je i čuvar vojnog depoa u Oregonu, koji je tvrdio da je video kako je eksplodirao srebrni objekat.

Obelodanjivanje tajnih dokumenata FBI, navodi list, ponovo će pogrejati zagovornike teorija o zaveri o tome da je vlada zataškavala podatke o postojanju vanzemaljaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: