Vilijam neće nositi burmu?

Za nju, kraljevska burma. Za njega... goli prst. Naime, princ Vilijam će izbeći tradiciju po kojoj oženjeni muškarci nose burme.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

17:11

Default images

Portparol kraljevske palate rekao je časopisu People: „Biće samo jedan prsten, prema željama mladenaca“.

Taj jedan nosiće Kejt i to od velškog zlata. Mala količina zlata iskopana iz velških planina (nedaleko od mesta gde će par započeti svoj bračni život, na ostrvu Anglsi) čuvana je u kraljevskim trezorima od kad je prvobitno predstavljena Vilijamovoj baki, kraljici Elizabeti.

Kraljica je „komad zlata koji je bio godinama u familiji poklonila princu Vilijamu“, kaže izvor iz palate.

Stručni zanatlija, čije ime nije zvanično objavljeno ali za koga se veruje da je krunski juvelir Heri Kolins, već je dobio zadatak da osmisli izgled prstena za Kejt.

Više o kraljevskom venčanju na b92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: