Zašto veze propadaju

Britansi naučnici osporili su prethodno istraživanje po kojem se najveći broj razvoda događa nakon 7 godina zajedničkog života tvrdnjom da se to dešava znatno ranije, nakon svega 3 godine. To je period kada parovi počinju da budu sve netolerantniji prema svojim partnerima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

15:17

Default images

Istraživanje je obuhvatilo preko 2.000 dobrovoljaca koji su bili u braku. Parovi koji su u braku bili svega 3 godine pokazali su najveći nivo netrpeljivosto jedno prema drugom, a među najčešćim razlozima nalazio se višak kilograma partnera.

Međutim, naučnici smatraju da je ovaj trenutak zapravo jako dobar za parove pošto veliki broj njih odlaže stvaranje porodice, a pošto je taj trenutak znatno iza prve tri godine, parovi će, ako i dalje ostanu zajedno, naučiti da tolerišu jedno drugo i brojne prateće svakodnevne probleme.

Sve brži zahtevniji način života doveo je do toga da veliki broj ljudi postaje sve nestrpljiviji kada su ljubav i veze u pitanju i potrebno im je znazno manje vremena da se odluče na razvod ako stvari ne idu baš kako treba.

Sudeći po rezultatima dobijenim od ispitanih osoba, najčešći razlozi za gubitak strasti i razvod su:

- Višak kilograma i urušen fizički izgled

- Problemi sa novcem

- Probelmi sa dugim radnim vremenom i manjkom vremena za partnera

- Problemi sa ličnom higijenom

- Problemi sa partnerovom porodicom i rođacima

- Manjak romanse u vezi

- Alkohol

- Antisocijalne navike u krevetu poput hrkanja Ako vam je ovo zanimljivo, pročitajte:

Tajne uspešne veze

Zašto veze pucaju tokom praznika

Kako da izađete iz loše veze

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: