- Vesti -

Uginuo polarni medved Knut

Polarni medved Knut, zvezda zoološkog vrta u Berlinu, iznenada je uginuo u subotu, javile su svetske agencije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Knut, koji je postao internacionalna zvezda odmah posle rođenja, čiji su snimci kao ljupke bele, čupave loptice krasili naslovne strane časopisa i suvenire, uginuo je sa četiri godine, što je neuobičajeno rano za njegovu vrstu.

Prosečan životni vek polarnih medveda u prirodi je 15 do 20 godina, ali u zoo vrtovima mogu da žive duže pošto im ne prete glad, žeđ ili infekcije. Rođen 5. decembra 2006. i napušten odmah po rođenju, kao i njegov brat blizanac koji je poživeo samo nekoliko dana, Knut je prvo privukao pažnju čuvara Tomasa Derflajna kojem je bio poveren na negu.

Derflajn ga je hranio na bočicu svaka dva sata i igrao se sa njim pred postiocima vrta koji su u ogromnom broju dolazili da gledaju ljupku životinju. Među posetiocima bio je i holivudski glumac Tom Kruz, a fotografisala ga je i čuvena Eni Libovic, poznata po fotografijama slavnih ličnosti.

Knut je u subotu plivao u bazenu u delu vrta koji je delio sa još tri polarna medveda, kad ga je uhvatio grč i on je uginuo pred stotinama posetilaca vrta. Obdukcija je će biti obavljena u ponedeljak kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Vesti

Mitovi i činjenice o PMS-u

Uprkos činjenici da se predmenstrualni sindrom ili PMS, pripisuje hormonalnim promenama, mnogi ljudi i dalje izazivaju žene koje se žale. Ko još nije čuo komentar da kada vidi ženu da plače ili izgubi strpljenje da se, verovatno, radi o PMS-u?

Vesti četvrtak 31.03. 18:27 Komentara: 8

Zašto veze propadaju

Britansi naučnici osporili su prethodno istraživanje po kojem se najveći broj razvoda događa nakon 7 godina zajedničkog života tvrdnjom da se to dešava znatno ranije, nakon svega 3 godine. To je period kada parovi počinju da budu sve netolerantniji prema svojim partnerima.

Vesti četvrtak 31.03. 15:17 Komentara: 12

Šta Vas čini srećnim?

Za neke je sreća život „na visokoj nozi“ sa slobodom da radite šta i kako želite, a drugima je to miris kafe, jutarnji zraci sunca i šetnja parkom.

Vesti četvrtak 31.03. 14:10 Komentara: 5

Da li je ljudska civilizacija greška?

Šta mislite, da li je civilizacija jedna velika greška? Koliko je tačno da smo zbog nje srećniji? Nakon čitanja knjige „After Eden“ (Nakon Edena), naučnik Džon Horgan je pitao svoje učenike da li bi pre živeli u sadašnjem vremenu ili paleolitu. Dakle, od nastanka ljudskog roda do 10.000 godina p.n.e.

Vesti četvrtak 31.03. 11:23 Komentara: 14

Godišnjica Avona u znaku žene

U 2011. godini na svim tržištima na kojima Avon posluje, svečano će biti obeleženo 125 godina poslovanja ove kompanije različitim programima i kampanjama koje imaju za cilj da podrže i osnaže žene širom sveta.

Vesti četvrtak 31.03. 11:00 Komentara: 0
strana 1 od 80 idi na stranu